More Website Templates @ TemplateMonster.com - September 23, 2013!

Centrul de Informare Turistică GreciAdministrația Parcului Național Munții Măcinului a implementat în perioada 01.03.2011 - 31.12.2015 proiectul cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Conservarea speciilor şi habitatelor caracteristice bioregiunii stepice din zona Munţilor Măcin (PNMM, SPA Măcin –Niculiţel, SCI Munţii Măcin)” COD PROIECT: SMIS-CSNR 17289.
Centrul de vizitare al Parcului Naţional din Munţii Măcinului este amplasat intravilan in comuna Greci judetul Tulcea.
Rolul acestui centru este de a oferi vizitatorilor informaţii despre habitatele şi speciile caracteristice bioregiunii stepice, interpretate astfel încât rezultatele ştiinţifice să fie transpuse într-un mod atractiv şi uşor de asimilat pentru vizitatori. Centrul este conceput pentru un flux de maximum 50 de vizitatori simultan în sezonul de vârf dintre care 20 sunt copii.

În prezent, zona PNMM atrage vizitatori în special la sfărşit de săptamână pentru picnic, cicloturism, birdwatching, alpinism sau pentru atracţiile culturale reprezentate de mânăstiri şi vestigii istorice. La Centrul de Vizitare – Informare sau pe traseele turistice omologate din teren vizitatorii au posibilitatea de a se informa cu privire la importanţa acestei zone unice în Europa şi cointeresarea populaţiei locale în menţinerea nealterată a habitatelor şi protejarea speciilor existente este foarte mică. Existenţa a două centre urbane mari Galaţi şi Brăila la o distanţă mică faţă de PNMM asigură un potenţial uriaş în ceea ce priveşte oportunităţile de vizitare şi informare. La acestea se adaugă numărul mare anual de vizitatori ai mânăstirilor din zonă şi a celor care tranzitează zona spre şi dinspre litoralul românesc.
Centrul are și rol de prezentare – interpretare. Astfel, prin proiectul “Asigurarea unui statut favorabil de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Naţional Munţii Măcinului” – cod SMIS 36253 a fost realizată asigurarea elementelor interpretative ale Centrului de Vizitare Informare de la Greci, prin implementarea conceptului de interpretare proiectat pentru acesta (expoziții tematice având elemente de biodiversitate, geologie, tradiții locale, meșteșuguri).Expozițiile Centrului de Informare şi Vizitare de la Greci îşi propun o scurtă incursiune în istorie (timp) pentru a oferi informaţii referitoare la valorile naturale şi etnoculturale ale zonei Parcului Naţional Munţii Măcin. Aceste informaţii pot fi accesate într-un mod facil şi uneori interactive (prin joc), vizual, auditiv sau tactil. Vizitatorii au parte de experienţe interactive şi diverse imagini cu localnicii la lucru, meşteşugind la obiectele tradiţionale în gospodăriile lor.

 


Decanter 1800 Winery & Vineyard Toscana, Italy